Recursos TIC

En aquesta pàgina podeu trobar recursos TIC, pàgines web i aplicacions molt útils per aprendre els continguts de la unitat didàctica que estem treballant en aquest moment a classe, «Els diners», i amb la matèria en general. A més us deixe la pàgina principal del meu Symbaloo per a poder visionar la informació de manera més ràpida i clara.





Enllaços web a recursos didàctics TIC específics per a l'aprenentatge de la UD:

Instituto Nacional de EstadísticaL'Institut Nacional d’Estadística oferix en este lloc web una gran quantitat d’informació estadística de lliure accés per a tots els usuaris de l’estadística oficial espanyola. 
Banco de España: Banc central nacional i organisme supervisor del sistema bancari espanyol. Ofereix informació d'interès general mitjançant el Portal del Client Bancari i disposa d'una Aula Virtual
Portal Educativo del Banco de España: Este portal arreplega material i fonts d’informació, en molt diversos formats, sobre temes d'economia i finances.
Banco Central Europeo: El Banc Central Europeu és el banc central de l'eurozona i és responsable de la política monetària dels països que participen de la unió monetària i comparteixen l'euro com a moneda única.
Educación financiera BBVA: Pàgina web amb tallers de finances en el qual a través d'una oferta educativa completament gratuïta ajuda a les persones a administrar i utilitzar el banc al seu favor.
Educaixa: Vídeo per comprendre els conceptes d'inflació, hiperinflació i deflació. Comprendre els seus efectes sobre les decisions econòmiques de les persones i l'economia en general.
EducaixaVídeo que explica  com els bancs centrals es creen independents del govern amb l'objectiu primordial de controlar la inflació, per la qual cosa se'ls dota d'un instrument bàsic: el monopoli de la creació de diner, ja que són els únics que poden imprimir o crear moneda.
Eumed: materials pedagògics sobre la inflació i l'estabilitat de preus elaborats pel Banc Central Europeu, en col·laboració amb els bancs centrals nacionals de la zona de l'euro. El paquet es titula « L'estabilitat de preus : per què és important per a tu ? ». I està destinat a estudiants que s'inicien en l'estudi de l'economia i als seus professors. Aquest material es compon d'una pel·lícula de dibuixos animats, un fulletó per als alumnes i un llibre per al professor.
Història dels diners: una infografia sobre la història dels diners.
Concepte i tipus d’inflació: una infografia sobre què és la inflació
Concepte de deflació: una infografia sobre què és la deflació.
Vikipediapàgina on s’explica com es calcula l’IPC.
Futbol financiero: Aplicació on els alumnes posem a prova els seus coneixements financers amb la versió actualitzada del joc de la Copa Mundial de la FIFA 2014 de Visa a través de preguntes d'opció múltiple que hauran de respondre ràpidament.
Inflation island: Aplicació del Banc Central Europeu perquè els alumnes entengin què és la Inflació i per què és tan important tenir-la sota control. Podran explorar les diferents zones de l'illa i observa les conseqüències de la inflació i la deflació : com reaccionen els ciutadans, com canvia l'entorn, etc.
Educación financiera: pàgina web con vídeos explicatius

Aplicacions didàctiques per la matèria d'Economia y Economia de l'empresa:

Universidad Miguel Hernández: Banc d'exàmens resolts de selectivitat a través de vídeos
Econoaula: Web educativa i informació sobre l'economia i societat. Està principalment dirigida a Educació Secundaria Obligatòria i Batxillerat.
Educaixa: és la plataforma educativa de l'Obra Social "la Caixa", especialment dissenyada perquè trobar-hi tot allò que necessite per preparar i organitzar les meues classes. Oferix tota mena d'eines i recursos educatius per utilitzar dins i fora de l'aula.
Eco.bachillerato: aplicació amb qüestionaris d'elecció múltiple, resposta única , veritable o fals , paraula oculta, etc.
Popplet: És una aplicació que serveix per crear mapes conceptuals. Té una interfície molt agradable visualment ja que les icones són grans i les opcions que ofereix per editar el mapa conceptual són molt intuïtives.
Socrative: Socrative és un joc de preguntes i respostes. Permet al professor crear qüestionaris senzills que els estudiants poden contestar en diversos dispositius, com pc, tablet o smartphone. Els qüestionaris poden ser de tipus cert/fals, resposta múltiple o respostes curtes (més obertes). Les preguntes poden estar guiades pel professor o pot ser que siga l'estudiant el que marque el seu propi ritme. També té un mode de joc, la "carrera espacial", en el que els estudiants competeixen entre sí i poden veure els resultats en temps real en el projector de la classe. És possible compatir qüestionaris entre professors, importar-los és molt senzill utilitzant una plantilla excel
Eumed.net: Enciclopèdia Multimèdia Interactiva i Biblioteca Virtual de les Ciències Socials, Econòmiques i Jurídiques.
Twitter: servei online per a que els amics, la família i els companys de feina es comuniquen i estiguen en contacte a través de l’intercanvi de respostes ràpides i freqüents. Qualsevol usuari que s’hi registre tindrà un compte amb l’adreça on s’hi recullen els missatges breus (140 caràcters com a màxim) que hi vaga escrivint. Tots els missatges van formant una mena de registre o diari, un blog amb les entrades molt curtes, d’aquí que sovint es parle d’un servei de microblogging
Kahho!: és una aplicació basada en crear qüestionaris online per poder ser contestats pels alumnes des de l'ordinador, tauleta digital o smartphone. És una aplicació que permet avaluar als nostres alumnes de forma diferent i divertida
Testeando: Testejant és una eina educativa i lúdica pensada per a professors i estudiants. Consisteix en un joc de preguntes i respostes tipus test.
Pintarest: és una xarxa social que permet trobar, filtrar, organitzar i compartir imatges i vídeos que hi ha a Internet. Els usuaris poden crear i organitzar per temes col·leccions d'imatges, esdeveniments, interessos, aficions, etc. Tots aquests continguts es distribueixen en forma del que s'anomenen pinboards, que visualment són com taulers d'anuncis.
Mestre a casa: pàgina de recursos educatius.
Economía en 24 horas: programa de ràdio i televisió especialitzat en informació econòmica. Ofereix l'última hora dels mercats financers des de la borsa de Madrid i inclou entrevistes a reconeguts analistes del sector per abordar les dades més importants de la jornada.
Diario Expansión: Notícies econòmiques d'última hora , informació de mercats , opinió i molt més, al portal del diari líder d'informació de mercats, economia i finances.
El blog salmón: pàgina web amb notícies econòmiques i de finances.
Diario Cinco días: diari amb informació sobre economia i empreses
Educación cívica tributaria: Aquesta pàgina té per objectiu primordial transmetre actituds i valors favorables a la responsabilitat fiscal i contraris a les conductes defraudadores.
Universidad de Valencia: pàgina amb exàmens i solucions de les olimpíades d'economia L'Olimpíada d'Economia és un concurs de caràcter acadèmic i educatiu, que té l’objectiu fonamental d’incentivar i estimular l'estudi de l'economia i l'empresa entre els estudiants de batxillerat.
Wikipedia: l'enciclopèdia de contingut lliure. És una versió electrònica de les enciclopèdies en paper
Educaplay: Pots generar els teus propis recursos a més de gaudir de les activitats creades per uns altres usuaris



Licencia de Creative Commons
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada